לחצו כאן להשוואת מחירים
banner

משך ההליך- יום אחד
מספר מפגשים- עד שלושה
זמן החלמה- מספר ימים
תוצאות- קבועות

השתלת שתלים זיגומטיים תתאים לאנשים מחוסרי עצם בלסת שחוו אובדן שיניים כתוצאה מריקבון, עששת חריפה וכדומה.

שתלים זיגומטיים

משך ההליך- יום אחד
מספר מפגשים- עד שלושה
זמן החלמה- מספר ימים
תוצאות- קבועות

השתלת שתלים זיגומטיים תתאים לאנשים מחוסרי עצם בלסת שחוו אובדן שיניים כתוצאה מריקבון, עששת חריפה וכדומה.

האימפלנטולוגיה חוללה מהפיכה של ממש בענף רפואת השיניים - מעל ל- 240 מיליון אנשים ברחבי העולם עברו השתלת שיניים, חלקם השתחררו מעול השיניים התותבות הנשלפות וחזרו לאכול וללעוס מזון על גבי כתרים קבועים לשיניים, שהם תעתיק לשיניים האמיתיות, תוך כדי שיפור משמעותי באיכות חייהם.

השימוש הגובר בשתלים דנטליים נובע בראש ובראשונה בגלל שיעור ההצלחה הגבוה של ביצוע השתלות שיניים (מעל ל- 97.5% בהשתלות ״רגילות״ - שזהו שיעור ההישרדות של הכתר על שתל בודד) וגם בגלל שיותר ויותר אנשים שסובלים ממחסור בשיניים פונים לכיוון ההליך שהפך להיות זמין מאוד לנחלת הכלל (גם בגלל מחירי השתלים והכתרים שירדו משמעותית במהלך השנים וגם בגלל התחרות הגדולה שקיימת בין רופאי השיניים).

כ- 69% בגילאים 35 עד 44 יחוו לפחות אובדן קבוע של שן אחת או יותר, כ- 26% מהאנשים המבוגרים מעל גיל 74 יאבדו את כל השיניים בפה! בהתייחס לנתונים שהובאו לעיל, אין ספק שתופעת השתלים הדנטליים תמשיך להתעצם ככל שיחלוף הזמן. למרות שמדובר בהליך מאוד נפוץ (בעיקר בישראל שנחשבת למדינה שבה מובצעים הכי הרבה שתלים לאלף איש), השתלת שיניים קלאסית איננה מתאימה לכלל המטופלים ובעיקר היא איננה מתאימה למצבים בהם יש מחסור גדול בעצם בלסת העליונה.

אחת הטכניקות המקובלות היום שמתגברת על המחסור בעצם עושה שימוש בשתלים זיגומטיים (Zygomatic Implants) - שתל זיגומטי (שתל ממש לא קונבציונאלי באורך של כ- 5 ס״מ בניגוד לשתלים ״רגילים״ שאורכם הוא כאחד סנטימטר) המוחדר לתוך עצם הלחי וזאת מבלי להוסיף עצם (תהליך שמכונה אוגמנטציה) שמצריך תקופת החלמה בת חצי שנה ולעיתים אף שנה.

חשוב שתדעו

חסרות לכם מספר שיניים בלסת? מעוניינים להחזיר את היכולת לאכול ולחייך ללא כל מגבלה? השתלות שיניים זה הפתרון בשבילכם! חשוב רק שתעברו את ההליך ע״י רופאים מנוסים ולא אצל רופאי שיניים מתחילים, התייעצו עם הרופאים שלנו ע״י מילוי פרטים באתר.


מהם שתלים זיגומטיים?

שתלים זיגומטיים שונים מהשתלים הרגילים בכך שהם מעוגנים לעבר עצם הזיגומה ולא לעצם ש״מחזיקה״ את השיניים העליונות שמכונה מקסילה (הלסת העליונה). שתלי זיגומה מחדירים לעצם רק כאשר אין מספיק עצם כדי לעגן שתלים דנטליים רגילים ויציבים. חוסר בעצם לסת יכול להיות תוצאה של ספיגת עצם, אובדן עצם בגלל מחלת חניכיים, הגדלת הנפח של הסינוס המקסילרי יחד עם ירידת רצפת הסינוס לכיוון רכס השיניים (תופעה שמכונה פנאומטיזציה ובאנגלית Pneumatization של הסינוס המקסילרי) או שילוב של חלק או כל הגורמים שתוארו לעיל במקביל.

גובה העצם המינימלי שעליה ניתן לקבע (לבנות) שתל דנטלי סטנדרטי באזור האחורי של הלסת העליונה צריך להיות לפחות 10 מ”מ. כאשר אין מספיק עצם זמינה, ניתן לעבור השתלת עצם והרמת סינוס כדי להגדיל את נפח העצם. להשתלת עצם בלסת יש כמה חסרונות בהם משך טיפול והחלמה ארוך כאמור, אי היכולת להתקין תותבת, תחלואה של האזור שעבר אוגמנטציה ודחיית העצם.

שתלים זיגומטיים הופיעו לראשונה בשלהי 1990 והם שימשו לשיקום דנטלי בחולים עם עצם לא מספקת בלסת העליונה האחורית, עקב הזדקנות, כריתת גידולים בחלל הפה, טראומה או ניוון. שתלים זיגומטיים מקבעים בעצם הזיגומאטית / זיגומטית - עצם צפופה ואיכותית יותר (החלק הבסיסי / הקליפתי של העצם שאינו נוטה להיספג או להזדהם) מאשר העצם האחורית. בגלל העגינה החזקה שניתן להשיג בעצם הצפופה של האזור הזיגומטי, ובגלל חלוקת הלחץ הטובה שמושגת באמצעות השתלים המוטים (Tilted Implants), ניתן לשקם את השיניים לעתים קרובות כבר בזמן הניתוח או לכל המאוחר תוך שבוע ימים לאחר ביצוע ההשתלה!

שתלי זיגומה זמינים באורכים הנעים בין 30 ל- 52.5 מ”מ. ראש השתל הזיגומטי מתוכנן באופן שבו יתאפשר לשקם היטב את מערכת השיניים בזווית של 45 מעלות לציר הארוך של השתל. שיעור ההצלחה של השתלת שיניים למחוסרי עצם עם שתלים זיגומטיים כפי שדווח בספרות העולמית הוא בין 97% ל- 98%.!

חשוב שתדעו

חסרות לכם מספר שיניים בלסת? מעוניינים להחזיר את היכולת לאכול ולחייך ללא כל מגבלה? השתלות שיניים זה הפתרון בשבילכם! חשוב רק שתעברו את ההליך ע״י רופאים מנוסים ולא אצל רופאי שיניים מתחילים, התייעצו עם הרופאים שלנו ע״י מילוי פרטים באתר.


יתרונות וחסרונות של שתלים זיגומטיים

פתרון חליפי למחוסרי עצם שאינם יכולים לעבור השתלה רגילה - משתמשים בשתלים זיגומטיים כתחליף לשיניים טבעיות או כעוגן למערכות שיניים כמו אול און 4 או אול און 6. המטרה בקיבוע שתלים זיגומטיים היא ליצור מערכת קבועה שתוכל להחזיק עד 12 שיניים בלסת כתחליף לשיניים שנשרו (או נעקרו כדי להכין את הלסת ליישום השיטה). שתלים זיגומטיים מתאימים למתרפאים שסובלים מחוסר עצם ואשר אינם יכולים לעבור השתלה רגילה ולכן מכנים את השיטה בשם ״השתלת שיניים למחוסרי עצם״ וזו יתרונה הגדול והמשמעותי ביותר.

מערכת שיניים קבועה תוך שבוע ימים - עם שתלים זיגומטיים, מערכת השיניים הקבועה (למעשה השיקום הסופי של השן) מתקבלת תוך 48 שעות עד שבוע ימים לאחר ההשתלה וכך נחסך זמן המתנה ממושך (בין 6 חודשים עד לשנת החלמה מלאה).

חסכון יחסי בעלות הטיפול הכללי - חסכון בעלות הטיפול שכן אוגמנטציה (השתלת עצם בלסת) והרמת סינוס מתייתרים כאשר משתילים שתלי זיגומה. השתלת עצם והרמת סינוס היא הליך יקר יחסית (החל מ - 8,000 ש״ח וצפונה כתלות בכמות העצם ובסוג העצם שמשפיעה מאוד על המחיר ואשר מתומחרת בגרמים) שעלול בנוסף להיכשל עקב גורמים שצויינו בראשית המאמר. לאחר קיבוע שתלים זיגומטיים לא מתבצעת חשיפת שתלים או התקנת כיפות ריפוי בדומה להשתלת שיניים קלאסית וכמו כן אין צורך במרבית המקרים להתקין כתרים זמניים (עלות כתר זמני במרפאה שמוכרת במחירי השוק היא סביב ה - 250 ש״ח לכתר בודד). לעומת זאת יתכן ותאלצו לשלם על יותר שתלים שכן מתקינים 10 שתלים ויותר בכל לסת ולא 8 שתלים על כל לסת בהשתלה ״רגילה״.

השתלה שמתאימה גם למעשנים וחולים במחלות מסוימות - השתלה זיגומטית מתאימה למעשנים, לחולי סכרת וגם לאנשים שסובלים ממחלת חניכיים קשה והרסנית.

אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד - אחוז הצלחה גבוה במיוחד שע״פ הספרות העולמית עומד על 98%. כמו כן השתלים הזיגומטיים כמעט ואינם מזדהמים ולכן ההצלחה מובטחת.

שתלים זיגומטיים לא בכל מצב - ניתן להתקין שתלי זיגומה רק כאשר חסרות שלוש שיניים או יותר בשורה עקבית (פרט לסוג אחד של שתל זיגומטי או שתל דיסק שמתאים לשן בודדת).

 

 


השתלת שתלים זיגומטיים הלכה למעשה

ההשתלה מבוצעת תחת הרדמה מקומית וברוב המקרים בלי כאבים. הרופא יוצר חלל מתאים בעצם הזיגומה ע״י קדיחת חור בחניכיים ולאחריו הוא מקבע את השתל בחלק הקליפתי והקשה בעצם (לא בעצם הספוגית). באמצעות מכשיר מיוחד שמותאם לשתלי הזיגומה מקבע הרופא שתלים זיגומטיים מהצד לעצם הבסיס.

בשיקום פה מלא מקבעים בין שמונה לשניים עשר שתלים על לסת כשמספר השתלים נקבע בהתאם לגודל הלסת. משתמשים בהשתלת שתלים זיגומטיים ביותר שתלים מבשיטה הקלאסית כדי לייצב היטב מערכת שיניים קבועה ומיידית. בסיום ההליך לוקחים מטבע של הפה, ביום שלאחר הניתוח מגיעים להתאמות וביום ה- 4 עד שבוע מסיום ההליך מקבלים שיניים קבועות!

שתלים זיגומטיים מכנסים מהצד אל עצם הלסת באמצעות דיסק. השתלים מקובעים לתוך חריץ (דמוי האות T). בתחילת ההליך חותכים ומפשילים את החניכיים עד שרואים את העצם. חורצים אנכית ובעזרת חותך אנכי ועם מכשיר דיסק שמתאימים לשתל מבצעים חריץ אופקי בעצם הבסיס לאחריה מקבעים את השתל באמצעות אזמל מטיטניום וע״י פטיש קטן. בשלב הבא מכסים את השתל ברקמות החניכיים שהופשלו ולבסוף הרקמות נתפרות למקומן בחזרה. את השיקום כאמור מתקינים עד שבוע מסיום הניתוח.


שתלים זיגומטיים סיבוכים, סיכונים ומחירים

במהלך התקנת שתלים זיגומטיים ע״פ נוהל 2.11 של מדינת ישראל - משרד הבריאות מינהל הרפואה, יש חשש לפגיעה במבנים אנטומיים מרכזיים כגון ארובת העין וגלגל העין והמוח. הסיבוכים הנוספים עקב ביצוע ההשתלה הם: סינוסיטיס, זיהום ברקמות רכות, פרסתזיה (עקצוץ או נמלול באזור ההשתלה), חור שמאפשר מעבר של אוויר ונוזלים בין חלל הסינוס לחלל הפה שמצריך טיפול מהיר (מכונה גם בשם קומוניקציה אורואנטרלית), שברים בעצם הזיגומה וגם זיהום ברקמות רכות. כדי למנוע סיבוכים וסיכונים מיותרים חשוב שהרופא שיבצע את ההליך יהיה מנוסה במיוחד באנטומיית הפנים והלסתות.

אין להתקין שתלים זיגומטיים כאשר העצם צרה או כאשר המתרפא סובל ממחלת דם, גידולים בפה (כולל גידול סרטני), נוון רקמות, סכרת לא מאוזנת או כאשר המטופלת בהריון.

עלות השתלה זיגומטית נקבעת בהתאם למומחיות ולניסיון של הרופא המבצע וכתלות במספר השתלים שצריך לקבע ללסת. באופן עקרוני נאמר כי השתלת שן בודדת תעלה סביב ה- 3,500 עד 5,000 ש״ח כולל הכל (השתל והכתר). כאשר צריך למלא לסת שלמה בשתלים זיגומטיים רוב הרופאים מתגמשים במחיר שינוע בין 35,000 ש״ח ל- 55,000 ש״ח. מחיר סביר יחסית לכל הדעות ויחסית דומה לשיטה הקלאסית שנחשבת ליקרה יותר.