לחצו כאן להשוואת מחירים
banner

משך ההליך- שעה עד שבועיים
מספר טיפולים- 1 - 2
כאב- לעיתים מופיעה רגישות קלה
תוצאות- שנתיים עד חמש

יתאימו להבהרה אנשים להם שיניים טבעיות עם כתמים המעוניינים בשיניים לבנות.

הבהרת שיניים

משך ההליך- שעה עד שבועיים
מספר טיפולים- 1 - 2
כאב- לעיתים מופיעה רגישות קלה
תוצאות- שנתיים עד חמש

יתאימו להבהרה אנשים להם שיניים טבעיות עם כתמים המעוניינים בשיניים לבנות.

אחד מטיפולי השיניים הפופולארים בעולם הוא הבהרת שיניים, מדובר בהליך אסתטי גרידא אולם השיפור שמשיגים בעזרתו משפיע בהרבה מקרים על אספקטים שונים בחיים ובמיוחד כאשר השינוי שמתקבל כתוצאה מהבהרת השיניים הוא משמעותי, דהיינו הבהרה של יותר משתי דרגות לפי מתפתח הצבעים של רופא השיניים שמראה את השינוי בגוון השן.

השיטות להבהרת השיניים רבות אולם לכולן מכנה משותף אחד, שימוש בג’ל הבהרה המכיל חמצן נוזלי בריכוזים שונים. ניתן לבצע הבהרה אגרסיבית במראה תוך שעה ע״י הפעלת החומר הפעיל בג’ל באמצעות מגוון מכשירים המקרינים או בהם מכשירי לייזר, קרן אור ועוד או ע״י תהליך הרבה פחות אגרסיבי בבית שאורך כשבועיים ע״י שימוש בסדים (תבניות מסיליקון).

ההמלצה שלנו

למרות שישנן מספר שיטות ביתיות וערכות להבהרה, ההמלצה שלנו היא ״ללכת״ על הדבר האמיתי, דהיינו הבהרת השיניים במרפאה באחת השיטות כדלהלן - לייזר, סדים מסיליקון או קרן אור. התייעצו עם רופא שיניים שעובד לפחות עם שתיים מהשיטות, תוכלו לעשות זאת כאן ע״י מילוי הפרטים בטופס הצור קשר.


הבהרת שיניים שאלות ותשובות

ש. מהי השיטה המומלצת להבהרת שיניים?

ת. אין שיטת הלבנת שיניים מומלצת, יש הכי מתאימה. כדאי להיוועץ עם הרופא המטפל שיתאים עבורכם אישית את סוג הטיפול להלבנת שיניים, יתכן גם כי בשלב ראשוני תוכלו לנסות הלבנת שיניים ביתית ולאחר מכן לשקול לעבור הלבנת שיניים בשיטות השונות וזאת ע״פ יתרונות שיש לכל טכניקת הלבנת שיניים.

 

ש. האם ניתן לבצע הבהרת שיניים בבית?

ת. הלבנת שיניים ביתית מבוצעת בעזרת סדים - סוג של פלטה דקה על גבי השיניים. זוהי הלבנה יותר איטית, אך היא עובדת. במרפאה השיטה המקובלת היום היא בעזרת לייזר. שיטה זו מאד מהירה ואליה מוסיפים הלבנה ביתית. כל השיטות הן למעשה הלבנה כימית בעזרת חומרים הדומים למי חמצן בריכוז גבוה. הלייזר יוצר חום המחדיר את החומר מהר יותר לתוך השן. בכל מקרה – אין להלבין שיניים בעזרת ערכות שלא הותאמו ע״י רופא השיניים.

 

ש. האם ניתן להלבין גם כתרים ומדוע הכתרים משנים צבע?

ת. לא ניתן לבצע הלבנה לכתרים ו/או לסתימות ו/או לשחזורים. מה שיתכן הוא שהכתרים הוכתמו עם השנים מסיגריות/קפה/תה וכדומה, בדיוק כמו ששיניים טבעיות מוכתמות ומצהיבות. אולי, ע״י ניקוי מיוחד (ממש כמו בפוליש לרכב) אצל השיננית תיפתר הבעיה.

 

ש. הלבנת שיניים מצבע הרחוק מלהיות לבן וכיצד מטפלים בכתרים?

ת. ברוב המקרים בהחלט ניתן לבצע הלבנת שיניים גם לשיניים שצבען רחוק מאוד מהצבע הלבן. ניתן לבצע הלבנת שיניים בשיטות שונות ולאחר סיום התהליך להחליף את הכתרים לשיניים בהתאם, מעטים המקרים שבהם מסיבות כאלו ואחרות לא ניתן לבצע הלבנת שיניים, הכתרים כאמור לא יולבנו, והחלפתם והתאמת צבען להלבנה שבוצעה מתבקשת.

 

ש. מתי מומלצת הלבנה ולמי אסור לבצע הבהרת שיניים?

ת. הלבנת שיניים מומלצת לכל אחד שהשיניים שלו מוכתמות / צהובות או חומות ולכל אדם המעוניין בחיוך לבן ויפה, חשוב רק לעבור בדיקה רפואית לפני, מטרת האבחון והבדיקה היא לבחון את בריאות השיניים והחניכיים, ולקבוע את סיכויי הצלחת ההלבנה. הלבנת שינים אסורה במקרים הבאים: במהלך הריון או בזמן הנקה, אנשים בעלי רגישות למי חמצן איתו משתמשים בזמן ההלבנה, ילדים ובני נוער עד גיל 15.

 

ש. האם הבהרת שיניים יכולה להרוס את השכבה המצפה את השן?

ת. כשמבצעים הלבנה, אין בעיה מבחינת אמייל השיניים, הוא אינו מתקלף או נאכל ולכן ההליך אינו הורס ופוגע.

 

ש. האם ניתן להשיג שיניים לבנות וצחורות?

ת. ראשית חשוב להבין כי אין דבר כזה לבן בטבע, ניתן יהיה להחזיר לשיניים את הלובן אולם עד גבול מסוים, צריך גם לזכור שצבע לבן - לבן (כמו של כוכבי קולנוע / זמרים) הוא צבע לא טבעי, וכמעט תמיד הינו תוצאה של הדבקת חרסינות או ריטוש תמונה ע״י מחשב, במצבים בהם תרצו להשיג שיניים נוצצות כמו בסרטים עליכם לשקול ביצוע הליך שנקרא ציפוי שיניים וטיפולים נוספים בהם יישור שיניים.

 

ש. כמה פעמים ניתן לחזור על הליך?

ת. אפשר לעשות כמה הלבנות שרק רוצים אולם אין זה אפקטיבי, גם אם ההלבנה לא הצליחה כמצופה בטיפול אחד רצוי לחזור על הטיפול כחודש לאחר ההלבנה הראשונה.

 

 

ש. מהן ״הבעיות״ בטיפול הבהרת שיניים?

ת. בשיטת הסדים יש בעיה אם האדם לא סובל חפצים זרים בפה. בהלבנת שיניים בלייזר, הלייזר אינו מלבין את השן אלא מחמם את הג’ל שמורחים עליה, ויש טענה שהחימום הזה מסוכן. בשיטות אחרות שמבצעים עצמאית (ג’ל או מדבקות) הבעיה העיקרית היא שאין פיקוח רפואי, ואין ניקוי יסודי של השן לפני - דהיינו מנסים להלבין שן ״מלוכלכת״, שאולי יש בה חור/בעיית חניכיים מסביב וכו’… לגבי משחות שיניים ש״מלבינות״ - הן אינן יעילות, כיוון שעיקר פעולתן הוא ע״י שחיקה, וזה ממש לא מומלץ…

 

ש. האם אכילת לימונים מזיקה לשיניים?

ת. כל פירות ההדר חומציים, ואכילה מרובה שלהם גורמת לסביבה חומצית בפה, ולשחיקה כימית (erosion) של אמייל השן, ולכן, מומלץ לאכול פירות הדר (בגלל הויטמינים, בעיקר ויטמין C) אך לא להגזים (ולא לנסות להלבין שיניים עם לימונים, יש שיטת סבתא כזו, והיא הורסת את השיניים!).

 

ש. האם צחצוח שיניים בעזרת סודה לשתייה יביא לשיניים לבנות?

ת. אכן הסודה לשתייה עוזרת להבהיר כתמים שונים, לא רק על השיניים אלא בכלל ויש אפילו משחות שיניים שכוללות בתוכן מרכיב זה אולם זה עושה את העבודה רק באופן חלקי ומוגבל. היתרון הגדול ביותר של הסודה - זול וזמין. יש כמה חסרונות - יש לבצע בדיקה יסודית של השיניים לאיתור פגמים, חורים וכו’. לאחר מכן יש לבצע הסרת אבנית למען בריאות החניכיים, והרופא הקפדן גם יבצע הברקה (פוליש) של השיניים, כדי לנקותן מכתמים חיצוניים (ניקוטין, קפה וכו’). אז ייחשף הצבע האמיתי של השן, והטיפול יהיה קל יותר ובריא יותר. הרי אף אחד לא מעוניין בשיניים לבנות שהן עם חורים, או עם מחלות חניכיים… חסרון שני - היעילות של סודה לשתייה פחותה בהרבה לעומת השימוש בג’ל הלבנה. חסרון שלישי - צחצוח מוגזם בכל שיטה (משחה, סודה לשתייה או רק מברשת) עלול לגרום לשחיקה של צוואר השן (abrasion) והרס האמייל והדנטין באזור, וכן עלול לשחוק את החניכיים.

 

ש. ממה נוצרים כתמים על השיניים?

ת. כתמים על השיניים נוצרים מפיגמנט צבע הנצמד לרובד החיידקים הנדבק אל השיניים. אחד מהגורמים האפשריים לצביעת השן הוא שימוש בשטיפות פה המכילות כלורהקסידין (שטיפות לאחר ניתוח השתלות שיניים). הכתם מוסר בצחצוח עם משחה מיוחדת במרפאה.

 

ש. האם כל שטיפות הפה עושות כתמים על השיניים?

ת. הרבה משטיפות הפה גורמות להכתמת השיניים שאינן ממש נקיות. הפתרון הוא לצחצח היטב לפני השימוש בשטיפות פה. לשטוף את הפה, ורק אז לעבור לשטיפת הפה. כלורהקסדין הוא חומר שטיפה מאד יעיל אבל מאד רגיש לשיניים שלא צחצחו אותן היטב ולכן גם מאד מכתים. הוא איננו מומלץ כרוטינה אלא במקרים מסוימים.

 

ש. כמה זמן זה ״מחזיק מעמד״?

ת. הלבנת שיניים כדאי לזכור שכולן ללא יוצא מן הכלל הן לזמן קצוב. הצבע המקורי יחזור ואז נדרש ״רענון״ של ההלבנה. השיטה המקובלת כיום היא הלבנה במרפאה ותגבור בשיטה הביתית האיטית. ההלבנה הביתית נחשבת ליותר אפקטיבית לשמירה לאורך זמן (ניתן לבצע מידי פעם לבד בבית), מקובל כי הלבנת שיניים מחזיקה מעמד בין שנה לשלוש שנים כאשר נתון זה משתנה בין מטופל למטופל וכתלות בהרגלי האכילה / צריכת מוצרי טבק ועוד.

לקריאת המאמר שיטות בהן מבצעים הלבנת השיניים לקבלת שיניים לבנות