לחצו כאן להשוואת מחירים
banner
prescription

שתלים דנטליים

prescription

שתלים דנטליים הם ברגים העשויים ממתכת יקרה מאוד בשם טיטניום והם מיוצרים עם הברגה פנימית וחיצונית, שתלים דנטליים מצופים לרוב בקלציום על מנת שיקבלו חספוס כדי שיכולו ״להיתפס״ היטב באזור ההשתלה. ישנן עשרות חברות המייצרות שתלים דנטליים בעולם, בישראל לבד מוכרים יותר מ-50 סוגי שתלים דנטליים.

רוב השתלים מיוצרים מסגסוגת של טיטניום שאותה חורטים באמצעות מחרטת CNC ממוחשבת. לתוך המחרטה מכניסים גליל טיטניום ארוך שעובר גילוף. לאחר ייצור השתל הוא עובר עיבוד שמגדיל את פני השטח המיקרוסקופיים שלו כדי ליצור שטח חתך גדול יותר בין עצם הלסת לשתל על מנת שזה יתאחה באופן המיטבי ביותר. לרוב מעבדים את פני השטח באמצעות התזת חול שמחספסת את פני השטח או באמצעות שימוש בחומצה. לאחר שהשטח מעובד השתל עובר עיקור בקרינת גאמא לחיסול החיידקים וכדי למנוע זיהום לאחר ההשתלה.

ברמה העקרונית כל השתלים הדנטליים זהים אולם ההבדלים בין הסוגים באים לידי ביטוי בעיצוב סלילי השתל ובצורה שבה הוא צופה, ישנם גם עיצובים שונים אולם לא הוכח שיש קשר בין עיצוב מסוים של שתלים דנטליים להצלחת הליך ההשתלה. כן חשוב לתת את הדעת לגבי שתלים דנטליים מאושרים לשימוש ע״י משרד הבריאות כפי שתגלו בהמשך, על זה אסור להתפשר!

חשוב שתדעו

חסרות לכם מספר שיניים בלסת? מעוניינים להחזיר את היכולת לאכול ולחייך ללא כל מגבלה? השתלות שיניים זה הפתרון בשבילכם! חשוב רק שתעברו את ההליך ע״י כירורגים מנוסים ולא אצל רופאי שיניים כלליים, התייעצו עם מומחי החניכיים והכירורגים שלנו ע״י מילוי פרטיכם באתר.


איזה שתלים דנטליים מומלצים בישראל?

אין שתלים דנטליים מומלצים! רוב רופאי השיניים בישראל, עובדים עם מספר חברות המייצרות שתלים דנטליים (או ספקי ציוד) ולכן הם יכולים לספק מגוון רחב של שתלים, ההחלטה באיזה סוג שתל דנטלי (תוצרת ארה״ב, שוויץ, גרמניה, שבדיה, ישראל ועוד) לבחור לרוב תלויה בהחלטתו של המשתיל, כדאי לסמוך על מרפאת השיניים שתבחר עבורכם את השתל המתאים ביותר עבורכם ובהתאם לתקציב.


מה חשוב לדעת לגבי בחירת שתלים דנטליים?

הצלחת ניתוח השתלות שיניים איננה תלויה רק במיומנות המבצע! להצלחת ההליך חשוב כי השתלים בהם משתמש המשתיל יהיו איכותיים ויעמדו בכל התקנים, שתלים דנטלים חייבים להיות מעוקרים ומעובדים היטב! בישראל הפיקוח חלש אולם עדיין ישנה מחלקה במשרד הבריאות (מחלקת האמ״ר אגף רוקחות) האחראית על רישום השתלים המאושרים לשימוש.

לכל השתלים הדנטליים הידועים שחלקם הגדול מגיע מישראל (נחשבת למעצה עולמית בענף ייצור השתלים) יש כמובן אישור של מכון התקנים הישראלי. בדומה לשתלים אמריקאיים, גם שתלים מאירופה קיבלו אישור מטעם מכון התקנים הישראלי. חשוב להדגיש כי התקנים האירופאים אינם נופלים בחומרתם מהתקנים האמריקאים אולם חשוב לשים את האצבע על הבדל אחד בין כל סוגי השתלים שאגב אין הבדל בחומר ממנו הם עשויים והכוונה היא להבדל בין סוגי הציפוי של השתלים, שתלים דנטליים מארצות הברית עוברים בדיקת תקנים מחמירה של ה - FDA.

ההנחיות של ״אגף בריאות השן״ מחייבות את רופא השיניים להשתמש בשתלים דנטליים הרשומים בלבד, אי שימוש בשתלים שטופלו כהלכה עלול לגרום לכישלון ההליך ולסיכונים וסיבוכים מיותרים! במאמר מוסגר נציין כי רוב המרפאות בישראל מקיימות את ההנחיות ועובדות עם שתלים דנטליים מאושרים לשימוש.


סוגי שתלים דנטליים נפוצים בישראל

  • אלפא ביו ששייכת לנובל ביוקאר
  • A.B
  • Paragon
  • שתל דנטלי ישראלי  M.I.S
  • שתל דנטלי ישראלי עדין (ADIN)
  • Zimmer שתלים שוויצרים אמריקאיים מסוג
  • ARDS Implants
  • שתל שטראומן -שתלים שוויצרים
  • Cortex implants
  • שתלים אמריקאיים מסוג בייקון (Bicon)
  • שתלי סורקם עם חלקי על זוויתיים
  • שתל פירמידיון למחוסרי עצם

כיצד מתקינים שתלים דנטליים?

  • הכנת הלסת להשתלה - קודחים במקום בו חסרה השן בעצם הלחי חור בקוטר קטן (חור ניתוב), כדי לנתב את בורג הטיטניום שתפקידו להחזיק את כתר השן במקום, כדי למנוע נזק ללסת ולמבנה הפנים כמו פגיעה בעצב הלסת התחתונה הרופא חייב להשתמש בכל כישוריו וניסיונו בזמן ההליך.
  • מיקום שתל דנטלי - אחרי קדיחת חור הניתוב באזור המתאים בלסת יש להרחיבו כדי שיוכל להתאים להברגת בורג הטיטניום שתפקידו להחזיק את כתר השן במקום, בנוסף, יוברג על אותו בורג שהושתל על העצם מכסה הגנה בחלקו העליון המאפשר לאזור השתל להתאחות ולשתל הדנטלי עצמו להשתרש.
  • הליך השיקום - לאחר מספר חודשים מסירים את מכסה ההגנה ושמים כתר זמני על החלק העליון של השתל. הכתר הזמני ישמש כתבנית שמסביבה גדלים החניכיים ויוצרים את הצורה הטבעית של החניכיים מסביב לשן, הליך התקנת שתלים דנטלים יסתיים עם החלפת הכתר הזמני לכתר קבוע.
 

 


סוגי השתלות שיניים

  • Endosteal (בעצם) - זהו הסוג הכי נפוץ שנמצא בשימוש כיום, דגמים שונים של שתלים דנטליים כוללים ברגים גליליים ולהבים כירורגיים המושתלים לתוך העצם, כל שתל דנטלי נושא שן מלאכותית אחת או יותר. סוג זה של שתל דנטלי, מיועד לגשרים בשיניים או למערך שיניים תותבות שניתנות להסרה. 
  • Subperiosteal (על העצם) - שתלים דנטליים המושתלים על העצם בעזרת מסגרות מתכת הדוחפות את החניכיים ונושאות את השן המלאכותית. סוג זה של שתל דנטלי מתאים למתרפאים שאינם יכולים לשאת שן תותבת קונבנציונאלית ועם גובה עצם מינימאלי.

השתלת ״מיני״ שתלים דנטליים והעמסה מיידית

רופאי השיניים החלו להשתמש בטכניקה או אסטרטגיה חדשה בהשתלת שיניים. מיקום שתל דנטלי מיד לאחר עקירת השן זוהי שיטה חדשה המכונה העמסה מיידית שחוסכת זמן רב היות ואיחוי השתל והשתרשותו במקום השן החסרה מואצת במידה משמעותית, למרות שגם במקרים אלו זמן ההשתרשות והעיגון של שורש השתל שונה אצל כל אחד ואחד ותלוי במבנה האנטומי של מיקום עקירת השן, טכניקה זו חייבת להיעשות לאחר בדיקה מקדימה כדי להתאים בדיוק את המקום לשתל. שיטת השתלה אחרת להשתלה במקומות צרים במיוחד היא שימוש בשתלים דנטליים ״מיני״ המיועדים לשיניים קטנות ולשיניים חותכות.


כמה זמן מחזיקים שתלים דנטליים מעמד?

השתלים אמורים להישמר למשך שנים רבות ויותר מ - 20 שנים כל זאת בהנחה וביצוע השתלת שיניים בוצעה כראוי, השתל שהותקן איכותי ושומרים על היגיינת פה גבוה. כמובן שחשוב להגיע לרופא השיניים אחת לתקופה כדי לתחזק את השתלים וגם לביקורת כללית על מצב השיניים האחרות בפה. הדברים אמורים רק לגבי השתלים, באשר לשיקום הרי שכתרים נוטים להישבר או להיסדק לאחר מספר שנים.

נהוג לקבל אחריות על שתלים דנטליים לתקופה של 20 שנים ועל שיקום 7 שנים וזה וודאי עונה על השאלה של כמה זמן מחזיקים השתלים, אף רופא שיניים לא היה נותן אחריות כל כך ארוכה באם אלו לא היו מחזיקים זמן רב כל כך.


שתלים דנטליים - סיכונים סיבוכים ותופעות לוואי

כמו בכל הליך רפואי, גם השתלת שתלים דנטליים טומנת בחובה סיכונים וסיבוכים. בכדי להפחית את הסיכונים והסיבוכים הנגרמים כתוצאה מהשתלת שתלים דנטליים, חשוב שרופא השיניים יתכנן כהלכה את מהלך הניתוח, הווה אומר יבצע טומוגרפיה ממוחשבת (CT) של אזור ההשתלה בכדי לקבוע במדויק את האזור בו יותקן ויוחדר השתל הדנטלי כדי להקטין את הפגיעה בעצב.

שימוש באביזרים איכותיים בהם שתלים דנטליים של חברות יצרניות מובילות, יבטיח שהללו לא ישברו במהלך הניתוח, יש כמובן לתת דגש גם על נושא של סטריליזציה למרות שמרבית מרופאי השיניים בישראל מבצעים אותה כהלכה. תוכלו לקרוא בהרחבה אודות הסיכונים והסיבוכים בביצוע השתלות במאמר מקיף בפורטל כאן לפניכם בקצרה תופעות שעלולות להתרחש בהתקנת השתלים:

  • פגיעה בכלי דם, פגיעה ברצפת האף ופגיעה בסינוס.
  • הופעת דלקת חניכיים ותופעות לוואי פטולוגיות אחרות.
  • פגיעה בעצב באזור ההשתלה הגורמת לאובדן תחושה זמני או קבוע.
  • נפיחות וכאבים באזור בו הושתלו שתלים דנטליים המתפשטים לכל חלל הפה.
  • שבר מכאני של אביזרים בהם משתמשים במהלך התקנת השתלים, הפוצע את אזור ההשתלה.