לחצו כאן להשוואת מחירים
banner

למי מתאים- בעיקר לראפרים
מספר טיפולים- בהתאם להליך
כמה עולה?- מאות עד אלפי שקלים
שכיחות- כמעט ולא מבוצע בישראל

מעוניינים בטיפול אחר ושובר שגרה? שיני זהב זה בשבילכם!

שן זהב

למי מתאים- בעיקר לראפרים
מספר טיפולים- בהתאם להליך
כמה עולה?- מאות עד אלפי שקלים
שכיחות- כמעט ולא מבוצע בישראל

מעוניינים בטיפול אחר ושובר שגרה? שיני זהב זה בשבילכם!

זקוקים לכתר או שחוויתם תאונה, רוצים להראות כמו ראפרים? לא משנה מהי הסיבה שבגינה אתם מתעניינים בשיני זהב קבועות, יש הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון לפני שחושבים בכלל לעבור את ההליך שבסופו תהיה לכם שן זהב. נשאלת השאלה מדוע בכלל שן זהב? למה בכלל שמישהו ירצה שיני זהב?

ובכן, זהב ידוע כמתכת גמישה שניתן לחשל, אז האם זהב יכול בכלל לעמוד במשימה של כתישת המזון אותו אנו צורכים? ובכן משתמשים בזהב ברפואת שיניים כבר מאז המאה ה- 19! זהב הוא חומר נהדר לרפואת שיניים כיוון שהוא חומר ביוקומפטבילי, משמע גופכם לא יתנגד לזהב כאילו היה חומר זר. כיוון שזהב הוא גמיש לחלוטין אך עובר חישול, הוא מחקה את הקשיות של שיניים טבעיות, והוא חומר אידיאלי לסתימה (שחזור) שלא מזיק לשיניים הסובבות. כמעט בלתי אפשרי שזהב יחליד.

כיום, שיני זהב הם יותר סמל סטטוס מאשר חומר שחזור. זהב עדיין משמש לסתימות אך הוא אינו נפוץ כמו סתימות אמלגם (כסופות) או סתימות קומפוזיט (לבנות).

חשוב שתדעו

ממולץ לעבור טיפול שיננית לפחות פעם בשנה. ניקוי האבנית מגביל הופעת מחלות חניכיים ושומר על שיניים בריאות. מדובר בטיפול קצר שעלותו נאמדת בעשרות שקלים בודדים ולכן מומלץ להקפיד לעבור אותו ולא להזניח.


סוגים של שחזורים לשיניים מזהב

ישנן מגוון דרכים לשלב מתכות אצילות בפה. זהב יכול לשמש להשלמת שן חסרה או כדי לקשט את החיוך עם “Grillz”.

Grillz מוזהבים - גרילז הם קישוטי זהב הממוקמים בקדמת הפה ומכסים שן אחת או יותר וניתנים לשליפה. את הגרילז ניתן לקשט באבני חן. באופן בסיסי גרילז הם חתיכת מתכת שטוחה בצורת שיניים המתכופפת מאחורי השיניים הקדמיות ויש לה סיליקון הנלחץ בינה לבין השיניים הטבעיות בעת החזקתה בפה.

כתר זהב לשיניים - כתר הוא כיסוי המותאם על גבי שן טבעית במקרים שצריך להגן על השן מפני נזק עתידי למשל לאחר טיפול שורש, או במקרים בהם ישנו הרס חומר שן כותרתי רב בעקבות עששת למשל. כתר זהב דורש פרוצדורה אינבזיבית יותר. ראשית רופא השיניים ישחיז חלק מהשן הטבעית כך שיהיה מקום לכתרים להתאים מעל השן. אתם תעזבו את הפגישה עם כתר זמני, שככל הנראה לא יהיה נוח כמו הכתר הקבוע. לאחר הכנת השן רופא השיניים ייקח מידות של פיך והשן המושחזת וישלח אותם למעבדה ליצירת הכתר. לאחר שהמעבדה הכינה את הכתר תזומנו לפגישה בה הרופא יסיר את הכתר הזמני וידביק את הכתר הקבוע.

סתימות זהב - על אף שזוהי אינה אופציה נפוצה כיום, היא עדיין קיימת ברפואת שיניים מודרנית. לרוב מבצעים סתימות זהב בשיניים שאינן נחשפות בחיוך בדרך כלל. סתימות זהב הן לא בחירה אסתטית טיפוסית. סתימות זהב היו נפוצות בהרבה בעבר אך כיום הרוב המוחלט של הסתימות מבוצע מקומפוזיט (סתימה לבנה) שהופך את הסתימה לבלתי נראית כמעט וסתימות אמלגם כסופות שהן יותר יעילות ועמידות. סתימות אמלגם עולות מאות שקלים בודדות ואילו סתימות זהב יכולות להיות יקרות פי 10.

שתל דנטלי מזהב - שתלי זהב אינם עשויים 100% זהב כיוון שזהב טהור הוא רך מדי כדי לתמוך בכתר. שתלי זהב עשויים מסגסוגת, זהב 20-70%, המתכות שבדרך כלל משולבות בסגסוגת לחיזוק השתל הן נחושת, פלטינום, אבץ וכסף. שתל הוא בורג מתכתי המוחדר אל עצם הלסת כדי להחליף שורש של שן חסרה ולתמוך בכתר להחלפת כותרת שן חסרה. בהתאם לטיפול אותו אתם עוברים, הפרוצדורה משתנה במונחים של זמן, תקופת החלמה ומחיר. תהליך זה דורש השתלת שיניים והוא מאוד יקר. ישנם שני סוגים של שתלים. הסוג הכי נפוץ הוא שתל אנדוסטלי - זהו שתל המוחדר לתוך עצם הלסת. הסוג השני הפחות נפוץ הוא שתל סב - פריאוסטלי אשר כולל מסגרת המוחדרת מתחת לחניכיים מעל עצם הלסת. הפרוצדורה של שתלים מוזהבים היא נרחבת ועל אף שניתן אלחוש ומשככי כאבים, עדיין תיתכן אי נוחות, התהליך כולל שלבים רבים. במקרה של חוסר שן רופא השיניים יאלחש ויבצע חתך בחניכיים כדי לחשוף את העצם, לאחר מכן יקדח לתוך עצם הלסת את השתלים. לעיתים ניתן לבצע את ההשתלה באותו היום בה עוקרים את השן (תהליך המכונה העמסה מיידית של שתלים), בייחוד אם אין עששת בשן. ברגע שהשתלים הוחדרו, מחברים אליהם מאחזות (בסיסים) עליהן יונחו הכתרים. רופא השיניים יספק לכם כתרים זמניים עד שאתר הניתוח יחלים. לאחר שבועיים של החלמה, רופא השיניים יחליף את הכתרים בכתרי זהב קבועים על גבי המאחזות באמצעות הברגה או הדבקה.

חשוב שתדעו

ממולץ לעבור טיפול שיננית לפחות פעם בשנה. ניקוי האבנית מגביל הופעת מחלות חניכיים ושומר על שיניים בריאות. מדובר בטיפול קצר שעלותו נאמדת בעשרות שקלים בודדים ולכן מומלץ להקפיד לעבור אותו ולא להזניח.


כמה עולה שן זהב?

כמובן שעלויות של שיני זהב (כתרים וגם שתלים) הן גבוהות יותר מחומרים אחרים. אתם עשויים להיתקל במחירים שנראים טוב מדי מכדי להיות אמיתיים. אופציה זולה משמעותה איכות, תודעת שירות ורמת חומרים נמוכה. כתרי זהב יכולים להיות מקושטים באמצעות אבני חן שמשבצים עליהם, כמובן שזה מעלה את המחיר. בכל מקרה מחיר הזהב נקבע בבורסה ומתומחר לפי גרם זהב, המחיר היום לאונקיה (שזה בערך 31 גרם) של זהב טהור 24 קרט הוא סביב ה- 1,800 דולר לאונקייה ומכאן שגרם זהב אחד עולה כ -60 דולר! צריך לדעת בכמה זהב משתמשים בהליך, באיזה זהב משתמשים (טהור - 24 קרט, לא טהור למשל 14 קרט המחיר שונה ונאמד בכ - 60 אחוז ממחיר זהב טהור) ועל זה צריך להוסיף את עלות המעבדה ועלות הרופא.

 

 


שן זהב - סיכונים

גרילז יכולים לגרום לשחיקת השיניים הטבעיות, עששת ומחלת חניכיים. על ידי צמצום זמן לבישתם ניתן להפחית את הסיכון לעששת ומחלת חניכיים. בהשתלת שיניים עם שתלי זהב יש את אותם הסיכונים שיש כאשר מתקינים שתלים רגילים, והם דרך מועדפת להשלמת שיניים חסרות. כאשר אתם משתמשים בגרילז, שאריות מזון יכולות להיתקע בינו לבין השן, מה שמאפשר לחיידקים ליצור צברים ולהפריש חומצה. חומצה זו יכולה לגרום לבעיות שהוזכרו לעיל - עששת ומחלת חניכיים. נוסף על כך הסיכון לפתח ריח רע מהפה הוא גבוה כיוון שמזון וחיידקים נכלאים בין השיניים והחניכיים. יחד עם זאת אם התחזוקה טובה אין כל תופעת לוואי או סיכון שנלווה להליך.


תחזוקת שיני זהב

גרילז - הדבר הכי חשוב לזכור במקרה של גרילז הוא שמירת המרווח בין הגרילז לשינייך משאריות מזון. יש להסיר את הגרילז מהפה לפני האוכל. מזון יכול להילכד בין שינייך לגרילז ולהסתיים בהצטברות של חומצה שמזרזת עששת. מודעות מוגברת והיגיינה אורלית מוקפדת יכולה לצמצם את ההשפעות של לבישת גרילז. נסו לצמצם למינימום את לבישת הגרילז, ודאגו לצחצח את השיניים ולנקות את הגרילז לפני החזרתם לפה.

תחזוקת כתרי זהב לשיניים - תחזוקה של כתר זהב לשיניים היא קלה כמו תחזוקה של שיניים טבעיות. דאגו לצחצח פעמיים ביום ולהעביר חוט דנטלי כל יום, צמצמו תזונה קריוגנית (תזונה שגורמת לעששת שמורכבת ברוב המקרים מסוכרים פשוטים ומפחמימות מורכבות) ההבדל היחיד שבמקרה של כתרים אתם צריכים לשים לב למאכלים מסוימים. כתר עשוי להינזק אם תאכלו עליו מאכלים קשים במיוחד או להישלף בשל מאכלים דביקים. כמו בכל כתר אם לא מקפידים על היגיינה טובה קיים בנוסף סיכון לעששת משנית. אם תאלצו להסיר את כתרי הזהב שימו לב כי הסרת כתרי זהב דורשת מומחיות של רופא שיניים. על מנת שלא להזיק לשן המאחזת, הרופא ינסה להמיס את הדבק שמחזיק את הכתר על גבי השן המאחזת, ויחליף את הכתר מזהב בכתר קבוע אחר. אין לנסות להסיר כתרי זהב לבד בבית.

תחזוקת שתלים דנטליים מזהב - סגסוגת זהב משחירה והופכת מלוכלכת עם הזמן, בדיוק כמו כל תכשיט, יש לנקות אותו בקביעות. יש לצחצח שיניים פעמיים ביום כולל את אזורי השתלים ולהעביר חוט דנטלי מיוחד מסביב לכתרים על גבי שתלים. ניתן להשתמש במכשיר הנקרא “סילונית” כדי למנוע מחלת חניכיים מתחת לכתר.