לחצו כאן להשוואת מחירים
banner

רפואה משמרת

תפקיד הרפואה המשמרת הוא לשמור על מצב השיניים בסטאטוס קבוע. במרוצת השנים חלים שינויים במצב השיניים, הן דוהות וסופחות צבענים (צריכת תה וקפה למשל), חיידקים תוקפים אותן והן נחלשות ונהרסות (עששת) והן עשויות להישבר או להיסדק כתוצאה מטראומה או תאונה.

שמירה לא נאותה על היגיינת הפה, הזנחה כולל טיפולים שלא מבוצעים בזמן, עלולים לעלות לכם ביוקר עד למצב של אובדן שיניים מוחלט. כדי לשמור על מצב קבוע בשיניים צריך לנקוט במספר פעולות בסיסיות שיבטיחו לכם שיניים בריאות. לפניכם מידע שחשוב לכם לקרוא על מנת להימנע משיניים חולות ולא אסתטיות.

חשוב שתדעו

ממולץ לעבור טיפול שיננית לפחות פעם בשנה. ניקוי האבנית מגביל הופעת מחלות חניכיים ושומר על שיניים בריאות. מדובר בטיפול קצר שעלותו נאמדת בעשרות שקלים בודדים ולכן מומלץ להקפיד לעבור אותו ולא להזניח.


איך לשמור על השיניים?

צחצחו היטב – מומלץ לצחצח שיניים היטב בסיום ארוחת הבוקר והערב. ישנן מספר שיטות צחצוח בהן טכניקת בס שבה מניחים את זיפי מברשת השיניים בזווית של 45 מעלות במקום המפגש בין השיניים לחניכיים. מצחצחים (לא באגרסיביות) קדימה ואחורה וזאת מבלי להזיז את קצות הזיפים ומסובבים את המברשת תוך כדי תנועה מהחניכיים אל משטחי ועל ידי כך מסלקים שאריות מזון מאזור צוואר השן לתוך חלל הפה. לקריאה בהרחבה אודות שיטת בס וצחצוח שיניים נכון.

השתמשו במברשת שיניים מתאימה - מברשת שיניים היא האמצעי הקריטי לשמירה על שיניים וחניכיים בריאות. חשוב שבאמצעות המברשת ניתן יהיה להגיע לכל המשטחים הפנימיים והחיצוניים כאחד ולכן המברשת צריכה להיות עם ראש קצר וזיפים חתוכים ישר. מומלץ שלמברשת יהיו זיפים מניילון (ולא משיער). מברשת בעלת זיפי ניילון מעוגלים בקצוות נחשבת ע”פ מחקרים שנערכו בנושא למברשת הטובה ביותר. לכניסה למאמר איך לבחור מברשת שיניים מתאימה

תחזקו את המברשת והחליפו אותה בזמן – חשוב להחליף מברשת שיניים אחת לשלושה חודשים שכן היא מהווה מוקד משיכה לחיידקים. גם המברשת זקוקה לתחזוק ולכן דאגו לטבול אותה בכוס מים רותחים אחת למספר ימים, מים רותחים קוטלים חיידקים ומנקים את המברשת ובכך תמנעו את מעבר החיידקים מהמברשת לשיניים.

חשוב שתדעו

ממולץ לעבור טיפול שיננית לפחות פעם בשנה. ניקוי האבנית מגביל הופעת מחלות חניכיים ושומר על שיניים בריאות. מדובר בטיפול קצר שעלותו נאמדת בעשרות שקלים בודדים ולכן מומלץ להקפיד לעבור אותו ולא להזניח.

השתמשו בחוט דנטלי – מומלץ להעביר חוט דנטלי לאחר הצחצוח שכן ידוע שמברשת השיניים לא מצליחה להגיע לשטח שנמצע בין שתי שיניים סמוכות. השתמשו רק בחוט דנטלי עבה ורך שמכיל פלואוריד.

קנו משחת שיניים איכותית – מומלץ לרכוש משחת שיניים שריכוז הפלואוריד שבה יהיה מעל 1,000 PPM פלואוריד. מחקרים הוכיחו כי כדי למנוע עששת צריך להשתמש ביותר מ- 1,000 PPM כדי לקטול את העששת. בגיל צעיר יותר יש לרכוש משחה שמכילה לא פחות מ- 1,450 PPM פלואוריד. קראו בהרחבה אודות מניעת עששת בשיניים

הימנעו מקור וחום ישירות על השיניים - קור וחום גורמים להתכווצות והתרחבות של האמייל בשיניים. לאותה התכווצות והתרחבות יש השפעה שלילית על השיניים והיא עשויה לגרום לסדקים זעירים ולא נראים בשיניים ולכן מומלץ להימנע משתייה רותחת או קפואה.

 

 

שנו הרגלי הרגלי אכילה ושתייה - הפה מכיל עשרות בקטריות ש”חיות” על המזון שאנחנו צורכים. אותן בקטריות מפרישות כפסולת חומצות מזיקות לאמייל ולסידן. הפרשת החומצה מפוררת מהסידן ומותירה סדקים זעירים על השיניים. מנגנון הפרשת הרוק בתחילת כל ארוחה עושה בדיוק את הפעולה ההפוכה, הוא מנטרל את החומצה, והסידן שיש ברוק חוזר לשן כך שזו לבסוף אינה נפגעת. אולם יש כאן אליה וקוץ בה, הנזק מהבקטריות מתרחש בדקות בודדות אולם התיקון של מנגנון הרוק פועל לאט הרבה יותר ונאמד במספר שעות ולכן חשוב לא לבלוס הרבה פעמים ביום כדי לאפשר למנגנון הרוק לתקן את הנזק שגורמות הבקטריות בין הארוחות. בנוסף יש להימנע מאכילת מאכלים שנדבקים לשיניים ואם כבר אוכלים מאכלים כאלו יש לצחצח שיניים לאחריהם, אחרת הבקטריות יפגעו בשיניים ולא יתאפשר תיקון המצב באמצעות מנגנון הרוק. ההמלצה היא להימנע ממשקאות ממותקים ומוגזים, משקאות מהסוג הזה מכילים חומצה שפוגעת כאמור בשיניים, אם בכל זאת קשה להפסיק דאגו לפחות ששתיית המשקאות תהיה במהלך הארוחה.

לעסו מסטיק שמכיל קסילטול - לעיסת מסטיק בסיום הארוחה ולמשך מספר דקות שומרת על השיניים. הלעיסה מעצימה את הפרשת הרוק שחיונית להגנה על השיניים כאמור. רצוי לרכוש מסטיקים שמכילים קסיליטול (Xylitol), שהוא ממתיק רב-כוהלי שנמצא בירקות ופירות שתפקידו לעכב פעילות של בקטריות ובכך למנוע עששת.

עסו את החניכיים - עיסוי בעזרת האצבע יעיל מאוד לחניכיים. דאגו לעסות את החניכיים נמרצות לפחות פעם ביום. העיסוי ממריץ את מחזור הדם באזור ועשוי למנוע נסיגת חניכיים.

קבעו ביקורות תקופתיות – יש להיבדק אחת לחצי שנה אצל רופא שיניים. הרופא יבדוק ויאתר (אם יש מה) מוקדי עששת ראשוניים, ימנע זיהום בקטריאלי באמצעות מנגנון הרוק לשאר השיניים הבריאות ובכך הוא ימנע למעשה התפתחות של חורים בשיניים. עוד על חורים בשיניים וגם איך מונעים אותם

גשו לנקות אבנית - כאשר יש אבנית על פני השן יש להסירה בהקדם האפשרי באמצעות טיפול מקצועי במרפאה. ניתן להסיר אבנית בעזרת מכשירים המופעלים ידנית או באמצעות מכשיר אולטרה סאונד או בעזרת שניהם יחד. אם האבנית דבוקה במיוחד לשן, צריך לעבור טיפול אגרסיבי יותר. ההמלצה היא לבצע ניקוי אבנית לפחות פעם אחת בשנה ואם מנגנון הרוק שלכם “חלש” אז מומלץ להגביר את תדירות הניקוי לפעמיים בשנה. קראו בהרחבה אודות אבנית בשיניים וכיצד מסירים אותה