לחצו כאן להשוואת מחירים
banner
prescription

מכשור אורתודונטי

prescription

באמצעות מכשור אורתודונטי שאפשר להוציא מתוך חלל הפה (נשלף) או ע״י מכשור אורתודונטי מודבק וקבוע, מפעיל האורטודנט לחץ רציף ועדין על שיניי המטופל שגורם לתזוזת שיניים הדרגתית עד להשגת קשת שיניים ישרה והכל במקביל לתיקון העצם שתומכת בשיניים. קיים מגוון רחב של מכשירים אורתודונטיים באמצעותם מיישרים שיניים, מייד כאן בהמשך נסקור את המכשירים הבולטים והמקובלים ביותר בהם משתמשים במהלך הטיפול האורתודונטי.

המלצה חשובה!

באופן עקרוני יישור שיניים שקוף או בכל שיטה אחרת יכול להתבצע ע״י כל רופא שיניים אולם חשוב לעבור את ההליך אצל רופא שיניים או אצל אורטודנט (מומחה ביישור שיניים) שעבר הסמכה ליישור שיניים. ישנן מספר שיטות מובילות בישראל ובעולם, ההמלצה שלנו היא לעבור יישור שיניים מסוג iROK, טכניקת יישור שקופה ומעולה המבוצעת בהצלחה מזה שנים. אנחנו מקשרים לאורתודנטים ורופאי שיניים שעברו הסמכה למגוון שיטות, תוכלו ליצור איתם קשר מהיר באמצעות מילוי טופס פשוט.


סמכים (קוביות) ממתכת - סמכים, או כפי שהם מכונים בלעז ברקטים (Braces) מדביקים על שיניי המטופל כאשר בין הסמכים מחובר חוט ממתכת שגורם להפעלת לחץ מבוקר ועדין על השיניים.

סמכים (קוביות) שקופים מחרסינה - קיים שפע של סמכים שעשויים מחומרים שקופים בהם חרסינה, המדמים את הברקטים לצבע השן כך שהקוביות אינן נראות. בין הסמכים מעבירים לרוב תיל ממתכת שמפעיל לחץ מבוקר ועדין על השיניים.

סמכים ננעלים Self ligating brackets ללא גומיות - בסמכים ננעלים מה שמחבר את הקשת לשיניים הוא חלק מהקובייה עצמה. למעשה, בתוך הקובייה יש סוגר שנפתח וננעל ומאפשר להחזיק הקשת בתוכו וזאת בשונה מסמכים רגילים שמצריכים שימוש בגומיות או חוטים מתכתיים שמקבעים את הקשת. השימוש בקוביות ננעלות מפחית את החיכוך הגדול והלחץ שמופעל על השיניים והוא מאפשר לשיניים להגיע למקומן הרצוי בנוחות מירבית. הסמכים הננעלים עשויים להיות שקופים ולא מורגשים מחרסינה (פרט לסוגר) או ממתכת.

קשתיות שקופות - מתקינים סדרת קשתיות נשלפות שאותה מחליפים לרוב אחת לשבועיים. הקשתיות עשויות מחומר פולימרי שקוף ולכן לא ניתן להבחין בהן כשהן מורכבות על השיניים. הטכניקות המקובלות בישראל הן אינויזליין ושיטת איירוק המובילה המבוצעות באמצעות טכנולוגיה ממוחשבת המדמה את מערכת השיניים של המטופל ואת תזוזת השיניים עד לקבלת יישורת שיניים מושלמת. היישור בקשתיות השקופות מקובל במיוחד אצל מבוגרים אולם ניתן לטפל באמצעותו גם בבני נוער בני 13 ומעלה.

המלצה חשובה!

באופן עקרוני יישור שיניים שקוף או בכל שיטה אחרת יכול להתבצע ע״י כל רופא שיניים אולם חשוב לעבור את ההליך אצל רופא שיניים או אצל אורטודנט (מומחה ביישור שיניים) שעבר הסמכה ליישור שיניים. ישנן מספר שיטות מובילות בישראל ובעולם, ההמלצה שלנו היא לעבור יישור שיניים מסוג iROK, טכניקת יישור שקופה ומעולה המבוצעת בהצלחה מזה שנים. אנחנו מקשרים לאורתודנטים ורופאי שיניים שעברו הסמכה למגוון שיטות, תוכלו ליצור איתם קשר מהיר באמצעות מילוי טופס פשוט.

שתלים אורתודנטיים זמניים - השימוש בשתלים אורתודנטיים (Mini Implants)מבוצע בהצלחה לאחרונה בעיקר במקרים בהם קיים מחסור בשיניים או לחילופין כאשר לא ניתן להפעיל לחצים על השיניים עקב בעיות חניכיים. השתלים הם ברגים קטנים ועדינים המוחדרים אל תוך עצם הלסת בהרדמה מקומית. לאחר הקיבוע של השתלים ללסת (בדרך כלל אורך כ -15 יום) אפשר להתחיל ולהפעיל כוחות שיזיזו את השיניים במהירות יחסית למקומן הרצוי.

עכביש בשיניים - עכביש בשיניים הוא מונח לא רפואי שהשתרש אצל בני נוער למכשירים להרחבת הלסת העליונה שמזכירים מאוד עכביש. באמצעות עכביש בשיניים ניתן להגיע לסגר תקין שהוא מצב שבו כל השיניים בלסת העליונה מכסות את השיניים התחתונות. ההרחבה מתבצעת ע״י מגוון מכשירים אורתודונטיים קבועים וניידים בהם מרחיבים מסוג Haas או Hyrax שבהם בורג הממוקם במרכז החיך המחובר ל- 2 או ל- 4 טבעות שממוקמות על השיניים העליונות האחוריות. את הלסת העליונה מרחיבים באמצעות סיבוב בורג ההרחבה שבמרכז המכשיר. עכביש בשיניים נשאר למשך מספר חודשים בפה וגם לאחר שמסתיימת פעולת ההרחבה שאורכת זמן רב יחסית (בין שנה לשנה וחצי).

 

פנדולום - פנדולום הוא מכשור אורתודונטי פנימי קבוע שמדביקים על השיניים לצורך טיפול בצפיפות שיניים בלסת. הפנדולום, שהוא מעין פלטה, מוצמד לחיך בלסת העליונה ומולחם על שתי טבעות. מתוך הפלטה יוצאים שני קפיצים שמקבעים לטבעות על הטוחנות. שני הקפיצים דוחפים את השיניים אחורנית ומפזרים את צפיפות השיניים בקשת העליונה. השימוש בפנדולום מצמצם עקירת שיניים והוא נחשב לפתרון טכנולוגי מתקדם המקצר בכחמישים אחוז את משך השימוש ברסן לשיניים.

טווין בלוק - טווין בלוק (Twin blocks) הוא מכשור נייד שצריך להרכיב במשך 24 שעות ביממה אשר מעכב גדילה של לסת עליונה ומעודד גדילה של לסת תחתונה. משתמשים במכשור לרוב בגיל מוקדם יחסית וכחלק ראשון מהטיפול המקיף ובחלק מהמקרים בסמוך לגיל ההתבגרות. הטווין בלוק כולל שתי פלטות (עליונה ותחתונה) שבנויות באופן כזה שבזמן הסגירה של הפה, הלסת התחתונה מחליקה לפנים אל מול הלסת העליונה. משתמשים ב- twin blocks לפרק זמן של כ - 18 חודשים ולאחריו משלימים את הטיפול בהתאם לתכנון של האורתודנט.

מכשיר מסוג Thurow לתיקון פער בין לסתי - מכשור אורתופדי שבדומה לטווין בלוק מעכב גדילת לסת עליונה ומעודד גדילת לסת תחתונה. ה- Thurow הוא מכשור שמורכב מפלטה עליונה שיש בה כיסוי פלסטי של החיך והשיניים כאשר מחברים אליה רסן שיניים. השימוש במכשיר הוא כחלק מהטיפול הכללי ולכן הוא מוגדר כשלב א׳ של הטיפול האורתודונטי האורך בין שנה ל- 18 חודשים לאחריו האורטודנט יעריך כיצד להתקדם לשלב ב’ של ההליך ועד לקבלת יישורת שיניים מושלמת.

מרחיב שיניים עליונות Quad helix - מכשור אורתודונטי שמלחימים לטבעות על השיניים הטוחנות העליונות. המכשור מתקן קרוס ביט צולב אחורי ומטפל בצפיפות שיניים. המכשור כולל חוט מתכתי שמכופף לארבע לולאות קפיציות שמתלבשות לחיך ומוצמדות לחלק הפנימי בקשת השיניים העליונה.

גומיות הפרדה - גומיות הפרדה או בשם השגור בפי האורטודונטיים גומיות ספרציה הן גומיות קטנות ועגולות שמכניסים משני צדדי השן שעליה צריך להדביק טבעת. החדרת גומיות בנקודת המגע יוצרת הפרדה בין השיניים. הרווח שנוצר בין שתי שיניים סמוכות מקל על התאמת הטבעת האורתודונטית לשיניים. מומלץ שלא לאכול מזון דביק בסמוך להכנסת הגומיות ועד להסרתן. הגומיות גורמות ללחץ בשיניים שעשוי להימשך כמה ימים. מטפלים בלחץ באמצעות משכים למניעת כאבים ובמקרה הצורך.

גומיות בין לסתיות - גומיות שתפקידן לחבר בין שיניים בלסת העליונה לבין שיניים בלסת התחתונה תוך השגת סגר אופטימלי בין המשנן העליון לתחתון. את הגומיות הבין לסתיות מרכיב המטופל בעצמו באזור האחורי ו/או באזור הקדמי על פני תקופה מוגבלת ועד אשר מתקבלת התוצאה הרצויה. יש להרכיב גומיות בין לסתיות בהתאם להוראות האורטודנט וברוב שעות היממה. גומיות אלסטיות (Rubber bands) ניתן להשיג בגדלים ובעוביים שונים שיוצרים כוחות שונים להזזת השיניים בהתאם לליקוי בו מטפלים.

מכשיר חיצוני רסן לשיניים - משתמשים ברסן במצב שבו מתקיים גידול מואץ בלסת העליונה ביחס לגידול בלסת התחתונה. הטיפול ברסן יפעיל כוח שיעכב או ישנה את כיוון גדילת הלסת העליונה תוך השפעה בעקיפין על גדילה של הלסת התחתונה. משתמשים ברסן גם לצורך בקרה על תזוזת שיניים. את הרסן מרכיבים בהתאם הוראות האורטודנט למשך 12 עד 14 שעות ביממה. משתמשים במספר מכשירים חיצוניים בהתאם לליקוי בו מטפלים בהם רסן ראש, רסן צוארי, רסן משולב, רסן הפוך (מסיכת פנים) או סנטרון שמתקינים במצב בו הלסת התחתונה בולטת. לקריאה בהרחבה אודות רסן שיניים.

שמירה על תוצאות הטיפול באמצעות רטנציה או פלטת קיבוע - ריטיינר (Retainer)הוא מכשיר אורתודונטי קבוע או נשלף השומר על קשת השיניים הישרה שהושגה בתום הטיפול האורתודונטי. יש מספר סוגים של קיבועים בהם: פלטה לרטנציה מודבקת קבועה (Splint), קיבוע שקוף וקיבוע נשלף מסוג הואלי (Hawley) מאקריל וווים או פורמד וואקום Formed-Vacuum (מסוג אומניבק).

שומר מקום - משתמשים בשומר מקום לשן שהוא חוט מתכת שמלחימים לטבעת על גבי הטוחנת ומוצמד לשן הסמוכה בקשת השיניים על מנת לשמור מקום לשן הסמוכה שנעקרה או שחסרה. משתמשים גם בשומר מקום לטובת שיני חלב שנשרו מוקדם מהצפוי. במקרים כאלה שומר מקום לשן עשוי בדרך כלל ממתכת או מפלסטיק והוא יכול להיות נשלף או מודבק לשיניים.